Internetowy sklep z koreańskim jedzeniem – czy warto robić w nim zakupy? Znamy odpowiedź!
                    
Lubisz kulinarne eksperymenty? A może brakuje Ci regionalnych, koreańskich potraw, których miałeś okazję posmakować na wakacjach? Na szczęście możesz je odtworzyć w zaciszu własnej...                
            Odzież gastronomiczna – jak wybrać odpowiednie ubrania dla kucharza?
                    
Branża gastronomiczna jest wymagająca. Osoby bezpośrednio z nią związane to przede wszystkim kucharze i szefowie kuchni, dla których duże znaczenie ma odpowiedni strój. Praca...                
            Start streetfoodowego sezonu w Żarach! Witamy wiosnę z food truckami!
                    
Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Dania przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie inaugurującym tegoroczny sezon foodtruckowy w...                
            Odkryj tajemnicę gotowania na ognisku z kociołkami żeliwnymi
                    
Kiedy przychodzi czas na ognisko, najlepszym sposobem na przygotowanie smacznych potraw jest wykorzystanie odpowiedniego sprzętu. W dzisiejszym artykule przedstawimy Ci tajemnice kulinarne związane z...                
            4 przepisy na zimowe drinki, które rozgrzeją każdego
                    
Zimowe, chłodne wieczory najlepiej spędza się w domu. Ciepły kaloryfer, koc, ulubiona świeczka zapachowa oraz przekąski – i można nie opuszczać swojej przytulnej twierdzy....                
            Dzień Polski w Brukseli – będą też lubuskie akcenty
                    
W niedzielę, 7 maja, w Brukseli obchodzony będzie Dzień Polski. To już druga edycja tej imprezy, która tym razem skupi się na postaci Mikołaja...                
            Jak wrócić do diety po urlopie? 5 kroków bez stresu i głodówek
                    
Powrót z wakacji to często moment zderzenia z rzeczywistością – nie tylko w pracy, ale też na talerzu. Urlopowe jedzenie na mieście, przekąski na...                
            Lubuska Mega Dynia 2022. Komu w tym roku urośnie największa?
                    
Konkurs Lubuska Mega Dynia 2022 wystartował. To już druga edycja konkursu skierowanego do mieszkańców województwa lubuskiego w którym zadaniem uczestników jest wyhodowanie jak najcięższej...                
            Świąteczny Stół Pajacyka 2024: Restauratorzy mogą pomóc dzieciom z terenów popowodziowych
                    
Już 6 grudnia odbędzie się kolejna edycja akcji „Świąteczny Stół Pajacyka”! Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekazują 10% dziennego obrotu, aby pomóc dzieciom i...                
            Jak zrobić wilgotne brownies z chrupiącą skórką?
                    
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak osiągnąć idealne połączenie wilgotnego wnętrza i chrupiącej skórki w brownie? To marzenie każdego miłośnika czekolady! W tym artykule odkryjesz...                
            Zlot food trucków w Żarach. Mamy Vouchery!
                    
Przed mieszkańcami Żar prawdopodobnie najsmaczniejszy event tego lata – 4 sierpnia startuje tu festiwal food trucków. Pasjonaci kulinariów na czterech kółkach aż przez trzy...                
            Kotleciarki do mięsa – urządzenia niezbędne w profesjonalnej gastronomii
                    
W domach prywatnych do rozbijania mięsa na kotlety wykorzystywany jest klasyczny tłuczek. Nie jest to narzędzie skomplikowane w obsłudze. Jednak w dużych lokalach gastronomicznych...                
            Odpowiednio skomponowany jadłospis zwiększa efektywność treningów. Sportowcy amatorzy zapominają o warzywach i owocach
                    
Specjaliści do spraw żywienia zauważają, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość warzyw i owoców w codziennej diecie, rezygnacja z produktów...                
             
		


















![Polscy artyści podczas lockdownu. Piotr Oczkowski – poeta [rozmowa] Piotr Oczkowski](https://regioneo.pl/wp-content/uploads/2020/11/piotr-oczkowski-poeta-80x60.jpg)


