Wielki festiwal food trucków w Żarach
Oryginalny burger i belgijskie frytki pod chmurką? Sezon foodtruckowy w pełni! 30, 31 lipca i 1 sierpnia 2021 r. to daty, które powinni zapisać...
Jak wybrać idealny ekspres do kawy do biura: Saeco Royal OTC jako najlepszy wybór
Wybór odpowiedniego ekspresu do kawy do biura może znacząco wpłynąć na atmosferę pracy i zadowolenie pracowników. Decydując się na zakup, warto zwrócić uwagę na...
Odzież gastronomiczna – jak wybrać odpowiednie ubrania dla kucharza?
Branża gastronomiczna jest wymagająca. Osoby bezpośrednio z nią związane to przede wszystkim kucharze i szefowie kuchni, dla których duże znaczenie ma odpowiedni strój. Praca...
Czym charakteryzują się woreczki foliowe HDPE?
Woreczki foliowe HDPE, jak sama nazwa wskazuje, produkowane są z wytrzymałej folii HDPE. Są idealnym rozwiązaniem podczas pakowania różnego rodzaju produktów - w przemyśle,...
Najsmaczniejszy letni weekend w Żarach. Food trucki zaserwują dania z 4 kontynentów
Już 12 sierpnia do Żar ponownie zawitają miłośnicy gotowania „na czterech kółkach”. W dniach 12, 13 i 14 sierpnia 2022 r. odbędzie się tutaj...
4 przepisy na zimowe drinki, które rozgrzeją każdego
Zimowe, chłodne wieczory najlepiej spędza się w domu. Ciepły kaloryfer, koc, ulubiona świeczka zapachowa oraz przekąski – i można nie opuszczać swojej przytulnej twierdzy....
Start streetfoodowego sezonu w Żarach! Witamy wiosnę z food truckami!
Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Dania przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie inaugurującym tegoroczny sezon foodtruckowy w...
Od grochówki po kotlet schabowy: Jak wygląda jedzenie na poligonie?
Jedzenie na poligonie to nie tylko kwestia logistyki, ale przede wszystkim odpowiedzialność żołnierzy-kucharzy, którzy dbają o wyżywienie swoich kolegów w najtrudniejszych warunkach. W warunkach...
Domowe wędliny z Rusiborza. Twój smak na lata
Marzy Ci się czasem powrót do krainy smaków dzieciństwa, aby poczuć zapach i smak ulubionych domowych, swojskich wędlin? A może masz w pamięci rodzinne...
Jabłko – owoc zero waste. 4 ciekawe sposoby na wykorzystanie skórek i gniazd nasiennych
Po przyrządzeniu jesiennej szarlotki zostaje nam dużo skórek i gniazd nasiennych zazwyczaj trafiających do kosza. Szkoda, bo jabłko zawiera bardzo wiele cennych dla zdrowia...
Kotleciarki do mięsa – urządzenia niezbędne w profesjonalnej gastronomii
W domach prywatnych do rozbijania mięsa na kotlety wykorzystywany jest klasyczny tłuczek. Nie jest to narzędzie skomplikowane w obsłudze. Jednak w dużych lokalach gastronomicznych...